Nieuwsbrief 6 juli 2019

06-07-2019
In deze nieuwsbrief
- Einde schooljaar
- Verbouwing lokalen Confetti
- Interne verhuizing
- Afscheid groep 8
- Vakantiekaartjes!
-Kinderdirecteur Museum Arnhem

Data op een rij
5 juli Start zomervakantie, school gesloten. Heel graag allemaal gezond en uitgerust weer terug op school op maandag 19 augustus a.s.
8 juli Start interne verbouwing Confetti zomer '19
12 aug Team deze week weer op school om groepen startklaar te maken
19 aug Eerste schooldag schooljaar 2019-2020

Einde schooljaar...

De deur is dicht Een hoofdstuk geschreven Een schooljaar voorbij Hard gewerkt door de kinderen, het team en velen die ons geholpen hebben in de begeleiding en ondersteuning van de kinderen. Ouders, grootouders, stagiaires, specialisten iedereen droeg zijn of haar steentje bij. We hebben met elkaar geleerd, gelachen, gehuild, gegroeid, geworsteld en vooral ontzettend genoten! Samen kunnen we alles! Dank voor een prachtig Confetti-jaar! Op naar een nieuw avontuur! Rust goed uit en heel graag tot 19 augustus allemaal!

Team Confetti

Interne verbouwing Confetti!

Vanaf maandag 8 juli zal een deel van de brede hal van Confetti worden afgesloten middels een stofscherm. Van de 2 grote lokalen van groep 7 (meester Martin) en juf Annemarie (kleuters) worden 3 kleine lokalen gemaakt om de groepen volgend schooljaar binnen onze eigen m2 een plek te kunnen geven. Naast deze verbouwing zullen ook twee toiletgroepen worden aangepakt; kleutertoiletten worden vervangen door normale toiletpotten met hele deuren en de urinoirs op de leerlingtoiletten in de brede hal worden eveneens vervangen door gewone reguliere toiletpotten. Op de parkeerplaatsen aan de achterzijde, bij de noodtrap, waar de leerkrachten hun auto's parkeren, komen containers te staan. Als het goed is merken u en de kinderen hier niets van en wordt u enkel geconfronteerd met het prachtige eindresultaat! Interne verhuizing groepen
Afgelopen donderdag was de laatste schooldag en wat voor één! We hebben die dag een ingrijpende interne verhuisoperatie opgestart! Juf Thyra en juf Inge hadden een goed doordacht verhuisplan klaarliggen waar meester Ron tot bouwmeester werd gebombardeerd. 's Ochtends stond hij in vol ornaat klaar om de operatie aan te sturen waarbij alle (!) groepen van lokaal zijn gewisseld qua meubilair. Met hulp van de kinderen werden tafels, stoelen, kasten en alle andere spullen van de groepen verhuisd. Het was een gekke drukke dag, maar wat een sfeer en wat een saamhorigheid! Tussendoor werd er nog gepicknickt, werden er tosti's gemaakt en broodjes knakworst!
Vrijdag heeft het team het meubilair in de overige ruimtes gestapeld, veel opgeruimd en weggegooid om straks weer schoon en fris te kunnen starten. We zullen u maandag 19 augustus de weg wijzen!!

Welkom nieuwe collega!

Met het plotselinge vertrek van Juf Suzanne stonden we zo vlak voor de vakantie voor een uitdaging. Wij zijn blij u te kunnen melden dat het ons is gelukt om een fijne nieuwe collega te vinden voor groep 4a! De nieuwe collega is Romy Tichelaar, zij zal direct met ingang van het nieuwe schooljaar het team komen versterken. Na de zomervakantie nemen we nog afscheid van juf Suzanne, we laten haar natuurlijk niet ongemerkt vertrekken!

Afscheid groep 8!

Voor groep 8 zit hun basisschooltijd erop. Met een geweldige door ouders zelfgeschreven musical namen de kinderen afscheid van de kinderen, het team en ouders. In de theaterzaal straalden de kinderen nog één keer. Mooi om iedereen zo te zien genieten! Traditiegetrouw werd de avond gevolgd door een programma vol verrassingen van ouders en het team. De school kreeg een geweldig afscheidsbord voor aan de muur. Waarop alle koppies van de kinderen van deze groep 8. Ze gaan de wijde wereld in en zijn basisschool-af. Allemaal hun eigen weg. Wij zijn benieuwd hoe het hen zal vergaan en wensen de kinderen heel veel plezier en succes op hun nieuwe school!

Vakantiekaartjes voor Confetti!

Net als vorige jaar willen we alle kinderen en ouders weer vragen om ons een berichtje te sturen vanaf ieders vakantiebestemming. Ook als je niet op weg gaat zal je vast leuke dingen doen waar we heel graag een kaartje, tekening, brief, foto, stripverhaal etc. van ontvangen. We gaan weer een wand maken met alle ingekomen post zodat we als de school begint nog even na kunnen genieten! De kaartjes mogen naar Daltonschool Confetti, Pallas Atheneplein 2, 6846XA Arnhem We zijn benieuwd!

Kinderdirecteur Doutsen!

In een eerder bericht riepen we namens Museum Arnhem kinderen op om eventueel aanspraak te maken op de titel kinderdirecteur. Doutsen uit groep 5 (nu groep 6) heeft gereageerd door een origineel filmpje te maken met haar motivatie om directeur te willen worden. Vervolgens heeft zij telefonisch een aantal vragen moeten beantwoorden om te laten zien of ze net zo enthousiast en duidelijk overkwam in het echt en… dat deed ze! Haar missie is het verbinden van kunst en beweging! Dat maakt dat Doutsen officieel tot kinderdirecteur is verkozen van Museum Arnhem! Zij mag meedenken over projecten, aanwezig zijn bij speciale openingen en tentoonstellingen en ook de groep van Doutsen zal soms mee mogen genieten! We zijn supertrots! Succes Doutsen! Omdat de ouders van Doutsen op het moment van bekendmaking in het buitenland verbleven mochten we het blijde nieuws op school vertellen! Dat hebben we natuurlijk op feestelijke wijze in de groep gedaan! Lees meer via onderstaande link https://www.museumarnhem.nl/nieuws/doutsen-wierda-9-de-nieuwe-kinderdirecteur -van-museum-arnhem/?fbclid=IwAR2m3jTJqk1zVvbdd0SdUUHXQc7zT0rZziR5_SnkJDxf pu1xj8Cx93mkQQw Een hele fijne zonnige vakantie, goede reis voor de gezinnen die op pad gaan, rij voorzichtig en kom weer heelhuids en uitgerust thuis! Dááááág allemaal!