Mededelingen 29 maart 2019

29-03-2019
Beste ouders/ verzorgers,

Hierbij de mededelingen voor deze week. Fijne vrijdag en alvast een goed weekend!

Team Confetti

Schoolvoetbal bovenbouw
Afgelopen woensdag deden er verschillende jongens- en meisjesteams van Confetti mee aan het schoolvoetbaltoernooi. Naast dat het leuke potjes waren en er goed en sportief gespeeld werd zijn er ook nog mooie resultaten behaald. Zowel de jongens als meisjes van groep 8 zijn door naar de volgende ronde. De jongens van groep 7 werden eerste in hun poule en zijn ook door.  De meisjes werden vierde en zijn voor nu uitgespeeld. De volgende ronde wordt a.s. woensdag gespeeld, supporters zijn uiteraard van harte welkom! 
De jongens voetballen vanaf 13.00u bij AZ 2000. De meisjes vervolgen hun toernooi op de velden van Eldenia.

N.B. De voetballers mogen om 12.00 uur naar huis zodat ze even kunnen eten en vanaf 13.00 uur kunnen stralen op de grasmat!

Schoolschaken
Vorige week zaterdag werden er door de Confetti-schakers genoeg punten behaald bij de halve Gelderse finales! Dat betekent dat ze weer een stap verder mogen! Op naar de Gelderse finales, deze worden gespeeld op 6 april in Warnsveld! Top hoor schakers!

DON-dag?!?
Nee….niet met de 'm', maar 'n'. DON staat voor: Dalton Oost Nederland. Ieder schooljaar worden er vanuit de Daltonvereniging de zogenaamde 'DON-dagen' georganiseerd. Deze dagen worden bezocht door de Daltoncoördinatoren en eventueel directie. Op Confetti zijn juf Kim en juf Corine onze Daltoncoördinatoren. Afgelopen woensdag zijn zij naar Deventer gereden. Daar worden tot nu toe alle bijeenkomsten georganiseerd. Het thema was: "Kindgesprekken voeren". Een thema wat mooi aansluit op waar wij als school graag mee aan de slag willen. Na het visitatiebezoek vorige maand willen we graag aan de gang met het geven van meer eigenaarschap aan de kinderen.

Naast het opdoen van veel inspiratie heeft een DON-dag als doel om te 'netwerken'- ook hier staat natuurlijk 'samenwerken' centraal! Zoals u wellicht weet hebben wij binnen DeBasisFluvius, drie Daltonscholen: De Dorendal, De Mariënborn en Confetti. Alle coördinatoren van deze scholen waren aanwezig. Eerste contacten zijn al gelegd! Zo zullen de coördinatoren van de drie scholen binnenkort bijeenkomen om te praten over waar we elkaar in kunnen ondersteunen en wat we van elkaar kunnen leren. Ook is afgesproken dat twee collega's van de Mariënborn maandag aansluiten bij de leerlingenraad van onze school; wat doen zij, wat werkt wel en wat niet?
Zo lukt het ons steeds beter om met en van elkaar te leren. Niet alleen op teamniveau, maar ook op stichtingsniveau. Deze kans moeten we niet laten liggen, maar benutten!

Grote Rekendag!
Donderdag 3 april is de Grote Rekendag. Daar doet Confetti nu al een aantal jaren aan mee. Dit jaar staat de dag in het teken van verhoudingen. Alle kinderen gaan aan de slag met allerlei rekenopdrachten. De rekenboeken blijven in de kast, het zijn net even andere en uitdagende opdrachten die centraal staan. De dag zullen we gezamenlijk openen in de theaterzaal. Helaas is het voor u als ouders niet mogelijk om hierbij aanwezig te zijn.